keskiviikko 10. heinäkuuta 2024

Helsingin huudeja: Katukuvvausta aka Helsinki on hetken kaunis kesäkuussa 2024: ja 2019: Kaisaniemi ja Varsapuistikko

Helsingin huudeja: Katukuvvausta aka Helsinki on hetken kaunis, paikassa Kaisaniemi, tai siis nykyään Helsingin yliopisto. Elikkäs lisää kaunista Helsinkiä keväällä kesällä 2024: galleriakierroksilla kuvaan myös kaupunkia, sen katuja, näyteakkunoita, taidetta.. Galleria- ja museokierrosten kuvat pistän tuonne Popkulttuuria ja undergroundia -blogiini. © Satu Ylävaara Photography 2024:


Kaisaniemen metroaseman oviaukko, nykyään Helsingin yliopiston metroasema, josta johtaa opintotutki eli jalankulkijoitten tunneli metrosta yliopistolle, sekä esim. elokuvateatteri Maximiin, jossa myös festivaalielokuvia. Vaikka tunneli on jalankulkijoille, niin siellä ajaa pyörillä ja muilla kulkuneuvoilla tampioita. Tunnelissa oli hienoja luolamaalauksia, mm hirviä, mutta ne on maalattu päälle, ikävä kyllä. Opintoputki eli jalankulkijoitten tunneli on muuten turvallinen alue - kukaan mulk´u ei oparkeerraa sinne kuten jalkakäytäville. On ikävää, ettei saastuttavat pikkuautoilijat siis henkilöautoilijat välitä liikennesäännöistä. Ja ennen kaikkea vaarallista. 
Kun portaita nousee ylös, niin tuleekin antikvariaatti Sofiaan, josta löytää lukemista. 
Ylhäällä vasemmalla sijaitsi Kodin Ykkösen musaosasto, alla vasemmalla oli muinoin Pukeva. Nykyaan alla vasemmalla on huonekaluliikkeiden lisäksi komea Rosebud Sivullinen kirjakauppa, josta saa kirjoja. Myös tiuhaan kirjailijavierailuja ja kirjajulkkareita. ¨
Mitä Kaisaniemen metroaseman tuntumassa oli ennen? Kyltit kertovat:
18.09.2022
2019
29.01.2023
Poliisi sankoin joukoin saapunut Varsapuistikkoon Elokapinan miekkarin aikoihin 11.06.2024
Varsapuistikko
Varsapuistikossa on Emil Cedercreutzin veistos Äidinrakkaus (1928)



Ja sosialistisesta mediastani:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.