torstai 11. heinäkuuta 2024

Helsingin huudeja: Assa. Helsingin päärautatieasema 2024 ja muinoin:

 Helsingin huudeja: Assa. Helsingin päärautatieasema 2024: Eliel Saarinen suunnitteli 1900-luvun alussa tämän graniittisen asemarakennuksen. Goottilaiseen settiin kuuluu myös kellotorni. ( the bats have left the bell tower )  Kuvanveistäjä Emil Wikströmin Lyhdynkantajat-patsaat eli Kivimiehet ovat myös maamerkki. © Satu Ylävaara Photography :

otin assalta hyvin kermaisia kuvia 
Oli kaunis asemaravintola, jonka tilalle tuli Purker King, jonka tilalle tulee....
Kaunis maalaus on tuolla seinällä. Rasvankäryssä
Juna-asemalla on myös teatterimainoksia teattereihin joihin pääsee junalle kuten Tampereelle tahi Turkuun. Tai kuten tässä Helsingin Suomenlinnan saarelle, jonne pääsee paatilla ja edullisemmin HSL:n kk-lipulla. 

Miltä assalla näytti ennen?

07.10.2022
Juna-asemalla on myös teatterimainoksia teattereihin joihin pääsee junalle kuten Tampereelle, tässä musikaalin Anastasia juliste, kävi tsekkaamassa Tampereen teatterilla 2022.
28.05.2022
Rautatieaseman kompassitasolta pääsee metroon taas joskus syys-syssymmällä 2024. Siellä, Kompassitasolla on alas metroon johtavien portaiden yllä suuri mainostila, jota välillä kuvaan. Tässä upea skandileffa, aikuisten kauhuelokuva, tyylikäs ja slow burn - hitaasti kasvava, hyytävä päivänvaloinen The Innocents, viattomat, ja tämä nähtiin ennakkoon, missäpä muualla kuin Night Visions festareilla. Leffassa myös kotimaisia tekijöitä. Kuvasin 06.04.2022. Oikealla on Hesburger josta saa kasvisruokaa, ja jossa voi asiakkaana istua ja ladata kun päärautatieasemalta on poistettu istumapenkit siis hostile architecture, vihamielistä arkkitehtuuria, jossa istuminen, ja paikallaan pysyminen on estetty. Vasemmalla on karkkikauppa, jossa saa halvemmalla mm xylitoli-purkkaa, karkkeja ja keksejä, joista on päivämäärä kohta loppumassa, tai sesonki. Stop hävikille siis. Itse ostan vegaanisia Pipsa Possu -karkkeja. 
© Satu Ylavaara Photography 2022
Cha Cha Cha - Käärijävuonna 2023
Kivimiehet maskeissa koronavuonna 2020
15.08.2020

Onko Helsingissä jääkarhuja? Ei aina. Tässä rautatieaseman edustan ratikkapysäkki, joka toimii monenlaisena mainospaikkana. Milloin siellä on teräsmies, milloin hyvinvoiva, pyllyn pyöreydestä päätellen, jääkarhu. Assalta on 15 kilsaa Kontulaan ja 6110 kilsaa Pohjoisnavalle. Helsingin päärautatieasema 22.01.2013: © Satu Ylavaara Photography 2013:

© Satu Ylävaara Photography 2013
junalaiturit
metrot tulevat ja menevät.
Toisinaan
© Satu Ylävaara Photography 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.