torstai 5. heinäkuuta 2018

Rikoskävelyllä Jarkko Sipilän johdolla Helsingin keskustassa

Dramaattisissa tunnelmissa eli rikoskävelyllä Jarkko Sipilän johdolla Senaatintorilta kolmen sepän patsaalle 04.07.2018 Lue lisää Jarkon kirjasta Helsingin Pimeä Puoli. Tämä rikoskävely alkoi Aleksanteri II patsaalta Senaatintorilta. Ensimmäisenä käsittelyssä oli härmän suurin poliittinen murha, jossa Eugen Schauman ampuu tyranni Bobrikovin. Ihan tuossa oikealla kädellä näkyvässä pömpelissä, Senaatintalossa.

Diktaattori ammuttiin Senaatintalossa, kirjoittaa Sipilä. Valtioneuvoston linna, Snellmaninkatu 1, 16.06.1904. " Eugen Schaumanista tuli yhdessä yössä kansallissankari " wikipedia.

Kun taas toisaalta 2000-luvun rikokset, meidän aikamme kouluampumiset ja ampumisen suunnittelut yliopistolla - niissä ei ole mitään mieltä. Tuntuu, että tekijä vain haluaa nähdä nimensä uutiskanavalla. Murhaten viattomia, ihmisjoukkoja. Kuten keississä 2013-2014 Helsingin yliopistolla, osoitteessa Unioninkatu 34. Aseilla ja myrkkykaasulla oli tarkoitus surmata 50 viatonta. Ihmistä. Tämä liittyy somevihaan, tai tarkemmin sanoen anonyymeihin, salaisiin verkkoihin kuten Tor. Keissin loppupuoli vaikuttaa kuin olisimme elokuvassa Hikinen iltapäivä. Mutta kun emme ole.

Lisää kuvia tuonnempana

Itse en ole ollenkaan true crimen ystävä, en ainakaan ennen, sillä itse asiassa nautin siitä kun Suomen kirjakaupoista uupui samanniminen osasto. Kunnes ei enää uupunutkaan. Mutta hyvä, että kirjakaupat myyvät myös hieman kirjoja lankojen, tarra-arkkien, kukkaispulien ja duudson-korujen lisäksi...

Sen sijaan kauhuromantiikka, kauhu, historia, folklore, kansantarut, dekkarit, arjen historia, kuriositeetit, mehevät anekdootit, myytit ja pulmat kiinnostavat. No - tässähän ne yhdistyvät. Olen keskittynyt lähinnä viktoriaaniseen, Holmesin ajan Englantiin. Mutta mukava välillä kotonurkillakin.

crimewalking at Hellsinki central at senate square at statue of kind tsar. Focusing of assassin Eugen Schauman who shot Bobrikov. By Satu Ylavaara Photography 2018:




Senaatintorilla, Aleksanteri II patsaan juurella, dramaattisesti, kuten pitääkin


Jarkko Sipilä Pohjolan talon edessä Kullervojen kuiskiessa.... Aleksanterinkatu 44




Aleksanterinkadulla, turistibussien takana on myös historia havissut. 
Helsingin raastuvanoikeus, Aleksanterinkatu 20, " sokkeloinen ja sekava talo " Sipilän kirjan mukaan. Tässä Bockin talossa sijaitsi siis raastuvanoikeus, jossa ainakin 60-luvulla puhelut piti lopettaa kun meluisa raitiovaunu ohitti.... sivulla 45. 
Nytkin 30 henkilön ryhmä on sopivan kokoinen nippa nappa, että kuulee ilman megafonia lokkien rääkymiseltä ja kaikelta muulta, mm lokkien ilmahyökkäyksiltä. 


Aleksilla, osoitteessa 24, sijaitsi keskuspoliisiasema. Vuonna 1964 Auervaara pistettiin täällä poseen, ja täällä tuo hurmuri, petosmies hirtti itsensä. 

Kun käyt Turussa turisti-infossa, niin tsekkaa kartta johon on piirretty romanttinen Turku - Auervaara liittyy siihen monin osin. Mutta miksi? 
Romanttinen? Oliko Auervaara kuin Mel Brooksin musikaalin Kevät koittaa Hitlerille ( Producers ) tuottaja, joka hankkii varoja taiteelliselle työlleen antamatta hurmioita vanhemmille, yksinäisille naisille - ennen matkaa vanhainkotiin tai haustuumaalle... Mutta oliko se Auervaara joka seikkaili Turussa? 


Keississä v. 2013-2014 Helsingin yliopistolla, osoitteessa Unioninkatu 34. Aseilla ja myrkkykaasulla oli tarkoitus surmata 50 viatonta. Ihmistä. 



Sitten pysähdyimme suuren kruksin kohdalle. Ei, päällemme ei tippunut alasin eikä edes kuuma kivikään, vaan alue oli muuten vain merkattu... Jaloissamme ei pyörinyt myöskään Indiana Jones X.ää etsimässä. Olimme Aleksin ja Fabianinkadun kulmassa, ja vuodessa 1917 ns upseerimurhissa





Lisää kuvia tuonnempana




Bubbling under:
Eugen Schaumanin haudalla Porvoossa, Näsinmäen hautausmaalla 2.7.2018
" Kenraalikuvernööri Bobrikovin ampunut Eugen Schauman haudattiin ensin Malmille nimettömään hautaan, ja parin vuoden kuluttua uudelleen sukuhautaan Näsinmäelle. Schaumanin vuonna 1910 paljastetun varsin kookkaan graniittisen hautamuistomerkin rahoituksen keräsivät ylioppilaat ja sen suunnitteli arkkitehti Valter Jung. " wikipedia: Näsinmäen hautausmaa: Eugen Schauman

© Satu Ylavaara Photography 2018


Kävelystä Instassa:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.