torstai 11. heinäkuuta 2024

Helsingin huudeja: Muistoja Fennia korttelista, ja sen muutokset, pysyvyydet Kaisaniemessä, Franco Nero Kinopalatsilla 2016

Helsingin huudeja: Muistoja Fennia korttelista , ja sen muutokset, pysyvyydet Kaisaniemessä, Franco Nero Kinopalatsilla 2016 ja Mikonkadun Meduusat.

Myäs naapurin Aleksis Kivi

Fenniakortteli, Fennia kortteli, Fennia-kortteli ja sen muutokset Kaisaniemessä © Satu Ylavaara Photography: 

01.10.2021 ruskan aikaan
Fennia kprttelissa yhä enemmän kuhinaa kesällä 2024 kun Rautatieaseman metroasema on suljettu, ja itämetro pysähtyy Kaisaniemeen, siis nykyiseen Helsingin yliopistoon, jossa hissit ovat vähän väliä rikki. 
goottilainen tunnelma 07.09.2021
Mikonkadun Meduusat, Fennia 

Uuden yliopiston riemua
Helsinki on hetken kaunis. Fennia, Pukeva, Sofia, Kaisaniemi.

Mutta kuuluuko Casino Fennia kortteliin. Kuvasin hienoja The 69 Eyes mainoksia muinoin, heidän keikoillaan käynyt 80-luvunm lopusta lähtien


lähistöllä on Rautatientori ja Kansallisteatteri
mietteliäs Aleksis Kivi
Plaza, naapurissa


Ja takaisin Fennia kortteliin:



Fennia kortteli halloweenin aikaan 30.10.2023. En pidä tästä näkymästä lainkaan. Fennia korttelin ravintolat muutettiin täysin, tosi huono valinta. Kaisaniemeen jäi yksi hyvä ravintola, aasialainen buffet, josta saa kasvisruokaa, mm ihanaa merilevää. Muutos siis huonompaan, typeriä ketjuja. Hesburger ajettiin pois, sieltä olisi saanut edullista kasvisruokaa. En pidä koko uuden ravintola-alueen ilmeestä. Aiemmin alueella oli edullisia ruokapaikkoja joissa oli kasvisruokaa mm kiinalaista, Lähi-Idän, välimerellistä ja intialaista ruokaa, pizzaa, salaatteja, ja kaikissa oli buffet, ja kaikissa sopeva hinta. Saman pöydän ääreen sai kokoontua, vaikka haki eri ravintoloista ruuat. Nyt ei.  Surkea muutos. Alueella oli Kulttuurikeskus Caisa, joka muutti uusiin tiloihin, olikohan lähemmäks Tannerin kenttää. Caisassa oli hyvät teatterit ja esitykset, ilmaisesityksiä mm Taiteiden yön aikaan, ja John Cassavetesin leffoja valkokankaalla ilmatteeks. Olen käynyt myös nykyisessä Caisassa. Jossa ei siis ole mitään vikaan, vain paikka on vaihtunut, Kallion huudeilla nykyään.
11.08.2023

Tanssin monimuotoisuutta, kamppailulaji Capoeira, esitys Caisassa Taiteiden yönä 2013, lisää linkissäni

Muinoin Caisan vieressä oli aivan ihana kurdilainen ruokapaikka, buffet, jossa oli myös kasvisruokaa, ja ihanaa hummusta. Vaan eipä oo ennää. 

Tässä näkkyy myös Finnkinon uus logo. En kommentoi. Vai oliko tuo vanhan logo. Kaisaniemen Finnkinon nimi on komeasti ja hellästi Kinopalatsi. Käyn siellä leffoissa ainakin Night Visions festareiden aikaan. Silloin on hyvä, että kaikki leffat näytetään saman katon alla, ja saa törmätä mm itse Djangoon eli Franco Neroon, jota kuvasin tungoksessa ja hurmoksessa. 
Franco Nero Helsingissä 11.11.2016. Miestenviikon kohokohtana karismaattinen näyttelijä, kunniavieras, tuo sankari sinisilmä Franco Nero saapui NV festivaaleille huonojen yöunien jälkeen - syytön minä siihen olen... ;) Night Visions Maximum Halloween
Kinopalatsi täppösen täynnä Night Visions festarien aikaan 18.11.2023



Tässä vasemmalla oli euron kauppa, jossa myytiin krääsää mm eurolla. Ostin jotain askartelua, söpöjä kansioita ja kauhunukkeja ja gozilloja. Tai King kongeja. 




© Satu Ylävaara Photography





Fenniakortteli ja sen muutokset,Fenniakortteli,Helsingin korttelit,Fennia,Fenniatalo,Fennia-talo,

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.