maanantai 24. heinäkuuta 2023

Save Suvilahti! Yksi mukavimmista paikoista Helsingissä on Suvilahti, jossa saa rauhassa kävellä sisäpihalla ja jalkakäytävällä jäämättä pikkuauton alle. Siellä on mm skeittiparkki ja ilmaisia konsertteja ja tapahtumia

Save Suvilahti! Yksi mukavimmista paikoista Helsingissä on Suvilahti, jossa saa rauhassa kävellä sisäpihalla ja jalkakäytävällä jäämättä pikkuauton alle. Siellä on mm skeittiparkki ja ilmaisia konsertteja ja tapahtumia. Miekkareita ja kylätapahtumia, tivolia ja sirkusta, myös maksullisia keikkoja kuten  Disneyland After Dark oli mainio. Sisätiloissa on baaria ja kahvilaa. Olen ollut Suvilahdessa myös katsomassa Red Nose Companyn näytelmää ja osallistumassa namibialaisen elokuvan festivaaleille. Siellä on jatkuvasti muuntuvat graffitit. Siellä on ollut festivaaleja mm Flow, jossa olen nähnyt starboja tyyliin Iggy Pop, Blixa Bargeld, Nick Cave, Kraftwerk, Litku Klemetti, Morrissey, New Order, Läjä Äijälän proggista. Siellä on ollut myös uusia nimiä, nuoria naisia. Joiden taiteeseen on ollut mukava tutustua. Esim vuosina 2013 ja 2016, vai miten ne menikään. Siellä Kaasukelloilla on ollut myös elokuvafestivaalia, kuten Rakkautta ja anarkiaa, jossa näin Hytti nro 6:n tähtien alla, siis ulkoilmassa, ja myös Night Visions ja Pop Up Kino Helsingin häppeningissä Kino GASissa oli Helsingin-ensi-illassa Gaspar Noén LUX AETERNA ja alkukuvana Ilja Rautsin NIGHT OF THE LIVING DICKS -lyhäri. 


Tapahtumapaikkana se on vertaansa vailla, Kalasataman metrosta on lyhyt kävelymatka, se on kaikille avoin ja matalan kynnyksen paikka. Jossa saa vain olla, ei tarvitse kuluttaa rahaa, vaan voi hengittää. Kuvata vaikka graffiteja.

Jostain syystä tämäkin kulttuurin ja vapaan olemisen paikka halutaan tuhota, ja päälle rakentaa jotain hirveätä hotellia ja konferenssikeskusta. Ei.

Ei.

Se ei käy. Niitä on Hesassa jo liikaakin. Mielenosoitus Suvilahden tuhoamista vastaan, silivuplee:

Suvilahti! ❤️

#SaveSuvilahti
#TilaaKulttuurille
#SuvilahtiSkatePark
#Suvilahti



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.