torstai 8. joulukuuta 2022

Pääsimme sisälle neonväriseen pomppulinnaan 45 minuutin odotuksen jälkeen. Architects of Air: Arboria, Helsinki 25.8.2019

Tämä blogini sisältää kuvia ja kommentteja, suht tuoreita Helsingin kulttuuri- ja kyltyyri-elämästä. Ja -kuolemasta.... Sitten tuli korona. Tähän blogiin piti pistää tuoreeltaan. Mutta jos nyt kuitenkin muistelisin Helsinkiä kulttuurikaupunkina, jossa oli taidetta, mm ilmaisina instaallaationa, yhteisinä tapahtumina. Kamerana Panasonic LUMIX DC-GX800, jolla sai makeita kuvia, kuin kirsikkakarkkien sisällä, ja mintunväristen tikkarien, tai mocktailien jättisuurissa laseissa. Kuin lasimaalauksia, mutta ihmisille, ei kirkolle. Telttaretken ja avaruusmatkan kokemus, mutta ei ahdistava. © Satu Ylavaara Photography 2019:



Pääsimme sisälle neonväriseen pomppulinnaan 45 minuutin odotuksen jälkeen. Ampiaiset ja mehiläiset olivat ihmeissään hellepäivästä, pörräsivät toki linnan ulkopuolella. Architects of Air: #arboria #helsinki 25.08.2019 

Architects of Air: Arboria. Taustatietoa: "Kansalaistorille Taiteiden yönä noussut Arboria on futuristinen ja unenomainen tila täynnä valoa ja iloa. Englantilaisen Architects of Air -kollektiivin massiiviset ilmatäytteiset PVC-muovirakennelmat ovat herättäneet ihmetystä ja ihastusta ympäri maailman. Arboria ilahduttaa Helsingin keskustassa kävijöitä yhdentoista päivän ajan.

Labyrinttimainen Arboria hakee innoituksensa metsän ja puiden muodoista: valoisat käytävät risteävät kuin oksastot ja yhä syvemmälle uskaltautuessaan kulkija löytää alati uusia sopukoita ja vaikuttavia aukioita. Auringon valo kuultaa läpi värikkäiden rakennelmien luoden jatkuvasti elävän ja muuttuvan tilan. Arboriaan voi tulla rauhoittumaan, seikkailemaan ja inspiroitumaan.

Alle 13-vuotiaat ovat tervetulleita aikuisen seurassa.

Huomioithan vieraillessasi Arboriassa:
– Arboriasta on poistuttava 20 minuuttia sulkemisajan jälkeen.
– Teoksen kokeminen kestää n. 20 minuuttia.
– Teokseen mahtuu kerrallaan 80 henkilöä."


nämä käsittelemättömiä kuvia, eli valoisuus ja värisävyt ovat suht sitä mitä tekijät halunneet. Vai saako teos, ja sen tulkinta, kritiikki, kokeminen olla täysin omista kokemisista, hokemisista.

© Satu Ylavaara Photography 2019



#arboria #helsinki 25.08.2019 

Sosialistisesta mediastani:


© Satu Ylavaara Photography 2019 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.