perjantai 27. joulukuuta 2019

No niin, muistan heinäkuun Helsingissä, valkoisen sorsan ja hirviöt Finlandiatalolla

Töölönlahdella erityisen kuumana ja liiankin kirkkaana päivänä kuvasin pusikossa ja rytteikössä valkoista sorsaa, ja sen kavereita. Sittemmin myös hirviöitä Finlandiatalolla ( Strange Fruit ). Bird photography, and nature photography, in city nature in Helsinki, FI, in july, hot summer 2019. By © Satu Ylavaara Photography 2019:

Töölönlahden valkoinen sorsa

Bongasin myös Suomen Kuvanveistäjäliiton järjestämän julkisen taiteen näyttelyn: Sculpture Expanded – Liikkuva julkisen taiteen laboratorion, elikkäs Strange Fruit -teoksen Finlandia-talon katolla. Puh puh puhallettavaa taidetta, ilmavaa, pemmeää ja hiukka pelottavaa. Oikein siis sopivaa. 

Finladia-talon sivulla kerrotaan: "Veistosten muodot viittaavat kasveihin, joiden geneettinen rakenne on muuttunut, koska ne ovat joutuneet alttiiksi maaperän saastumiselle tai radioaktiiviselle säteilylle Tšernobylin tai Fukushiman ydinvoimalaonnettomuuksien jälkeen. 
Veistokset kiinnittävät huomion ihmisen aiheuttamiin luonnonympäristön muutoksiin, joita kaivos- ja metsäteollisuus, saastuminen ja väestön kasvu aiheuttavat."

Eli siinäkin mielessä kiinnostavia liikkuvia näyttelyitä, joita jokainen lapsi tai turisti ei välttämättä ymmärrä. Jotain kamalan tuttua näissä ilmajuurissa ja möröissä on.


Ihmeörkkejä Finlandiatalon katolla! #strangeFruit ilmatäytteiset veistokset muistuttavat Tsernobylin ja Fukushiman vaaroista kasvaneina hirviöinä 👾 ja keskustelevat myös Gozillan kanssa, Viides kesäkuuta eli ilmastopäivänä. 


© Satu Ylavaara Photography 2019

Lumixi eli Panasonic DMC-TZ7 ei ihan ollut tilanteenkaan tasalla, harvinainen vieras on ylimaallisesti valoitettu... Tällä Lumixilla oli aikoinaan "maailman pienin12-kertaisen zoom", siis vuonna 2009. Kymmenen vuotta sitte. Silloin arvistelut olivat viittä tähteä. Tämä Lumix seiska on ostettu käytettynä, ja käytän kakkospokkarina. Minulla on myös muita Lumixeja, kuten Panasonic DMC-TZ5, jonka sain ihan uutena aikoinaan. 

hirviöt Finlandiatalolla, hirviöt Finlandiatalo, valkoinen sorsa, lintukuvaus, lintukuvvaus, bird photography, nature photography, city nature, Töölön valkoinen sorsa, Töölönlahti

sosialistisessa mediassani:


© Satu Ylavaara Photography 2019

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.